torstai 20. joulukuuta 2012

Naapuriavussa

Eilen rappukäytävässä tuli vastaan naapurini, 80 vuotias Liina. Hän on asunut talossa pitkään ja toiminut luottohenkilönä isännöitsijän ja talonmiesten suuntaan. Vaikka Liinalla on pää vielä terävämpi kuin monella nuoremmalla, on keho alkanut osoittaa vanhuuden merkkejä. Liina pyysikin, että auttaisin häntä mattojen uloskannossa ja tamppauksessa. Mieleeni tuli heti omat ajatukseni pakkaslumessa pyöritellyistä raikkaista matoista ja toki lupauduin auttamaan Liinaa. Hänen mattonsa pyörittelen ulkona siinä sivussa omieni kanssa. Toivon kovasti, että muutkin talossa asuvat arvostavat Liinan panosta yhteisissä asioissa ja auttavat hekin tilaisuuden tullessa häntä.

Hassulta tuntuu minusta, kun olen kuullut ihmisten puhuvan vapaaehtoistyöstä niin raskaana ja aikaa vievänä touhuna. Liinan auttaminen ei omaa aikaani kovin paljoa vienyt, mutta siitä hyötyvät monet: sain itse muutaman kalorin poltettua hyötyliikunnan muodossa, talon asukkaiden hyvä yhteishenki jatkaa eloaan ja Liina tuntee olonsa turvalliseksi tuttujen naapureiden keskellä. Matotkin tuli puhdistettua siinä sivussa.

 
Nämä vanhemmat leidit eivät välttämättä kaipaa apua joulusiivoukseensa. Silti avun tarjoaminen tai vain ystävällinen tervehdys lämmittää jokaisen mieltä. Kuva Flicker, käyttäjä blizzarpostcard.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti