perjantai 21. joulukuuta 2012

Joulun perinteistä

Tänään tapahtuu tämän joulun ehdottomasti paras ja odotetuin asia. Kaukana ison meren takana asuva läheinen saapuu Suomeen viettämään joulunaikaa. Vaikka nykytekniikan avulla yhteyttä voi pitää helposti, näkeminen aivan luonnossa täysin eri asia.

Joulu on perinteisesti aika, jolloin kokoonnutaan yhteen läheisten kanssa. On toki muitakin tapoja viettää nämä pyhät, kukin omalla tyylillään. Itselleni on aina ollut selvää, että jouluna rauhoitutaan ja vieraillaan niiden tärkeimpien luona. Oman aattoni ohjelmaan kuuluu mm. aina vierailu entisen perhepäivähoitotätini luona yhdessä isoveljeni kanssa. Viemme joulukukan ja istumme hetken vaihtamassa kuulumiset koko perheen kanssa. Tätä perinnettä olemme vaalineet joka vuosi, vain kerran kukka on toimitettu aaton jälkeen. Vierailulla tulee muisteltua vanhoja aikoja. Hoitotäti on se, joka muistaa monia hauskoja asioita lisää lapsuudestamme!

Jouluna mukana ovat myös he, jotka eivät enää ole luonamme. Kynttilät syttyvät haudalla ja sisällä. Pois nukkuneet ovat mukana joulussamme sydämissämme, siellä jossakin.


Kuva JAPA ry:n arkisto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti