maanantai 17. joulukuuta 2012

Ankat pakettiin

Viikonloppuna paketoin joululahjoja. Paketoitavaa ei tosin ollut kovin paljoa, sillä lähipiirissä olemme sopineet, ettemme lahjoja juuri jakele. Kummipojalleni ostin kolme Aku Ankan taskukirjaa. Aiemmin syksyllä tein hyvän löydön paikallisesta divarista: lähes uudenveroiset pokkarit pilkkahintaan. Käärin taskukirjat näytenumerona tulleen Aku Ankka –lehden aukeamaan. Siitä tulikin aika hauskannäköinen paketti ja tiedän, että kummilapseni todella ilahtuu pokkareistaan.  

Vanhemmilleni olen jo useana vuonna ostanut lahjakortin milloin teatteriin milloin konserttiin. Myös tänä vuonna päädyin konserttilippuihin väliaikatarjoiluineen. Siskolleni kudoin villasukat ja liitin lahjaan vielä lupauksen lastenvahtina toimimisesta jonain sopivana hetkenä.

Olen säästänyt aiempina vuosina joululahjojen mukana saamiani joululahjakasseja, joita kierrätän edelleen tarpeen mukaan. Lisäksi olen säästänyt värikkäitä aikakauslehtien sivuja ja aukeamia, joita voi käyttää lahjapapereiden tapaan. Kauniit nauhat ja narut kannattaa myös jemmata, sillä niillä saa halutessaan näyttävyyttä paketteihin. Olenpa joskus käärinyt lahjan kangaspalaan tai laittanut virkattuun pussiin. Pääasia on, että paketointiin käytettyjä materiaaleja voi käyttää uudestaan.

 
Joululahjat voi vaikka paketoida vanhoista korteista tehtyyn mökkiin. Brigitte Pellinen Jyväskylästä näyttää mallia. Kuva: Japa ry:n arkisto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti